jueves, junio 14, 2007

PUES SI EL MUNDO tiene ese sesgo, no os cuento nada de TV3: este es literalmente el texto de la noticia de Joan Roures en el informativo de este mediodía. No tengo tiempo de traducirlo, pero si necesitáis ayuda podéis usar Internostrum. Veréis que es la TV Hamas del Oeste:
Quaranta anys justos d'ocupació israeliana i els palestins entren en guerra entre ells. Al Pròxim Orient democràcia no vol dir estabilitat. De fet, l'inici de la crisi actual són les eleccions més netes al món àrab.

Israel i occident de seguida no van accepar la victòria de Hamas. Van imposar tres condicions als islamistes: reconèixer Israel, renunciar a la violència i complir els acords firmats. Les mateixes que Israel vulnera respecte als palestins.

Però ara en només tres mesos, els Estats Units i la Unió Europea han suspès tota mena d'ajuda al nou govern palestí. Així va començar la cocció a foc lent del milió i mig de persones atrapades a la mísera franja de Gaza. Fatah, el partit del president Abbas, que per Israel és l'únic interlocutor, va aprofitar l'ocasió per demanar noves eleccions.

Hamas va desplegar les seves forces de seguretat en front de les oficials, lleials a Abbas. El juny, militants de Hamas capturen un soldat israelià. La resposta israeliana ha costat la vida a més de dos centenars de civils palestins. Sis mesos de bloqueig més endavant començaven els primers enfrontaments interpalestins. El gener, 60 morts.

El mes següent, Hamas i Fatah pacten un govern d'unitat en base a un acord firmat a la Meca. Però tot es va tornar a trencar fa un mes amb l'entrada d'una força de seguretat fidel al president Abbas, autoritzada per Israel i armada pels Estats Units.
(Las negritas son mías) Así, con un par.